Foto: Agneta Gustavsson

Kommunens TAIF-nej upprör sponsor

Uppdaterad
Publicerad

Den inbitne supportern och sponsorn Mats Malmhav kritiserar Tingsryds kommun att inte gå i borgen för hockeyklubben.

På måndagen sade ett extrainkallat arbetsutskott nej till att gå i borgen för ett lån på tre miljoner kronor till Tingsryds AIF. Idag har den hängivna supportern Mats Malmhav svårt att hålla känslorna i styr.

– Jag är oerhört besviken, säger han. Laget leder Allsvenskan och är det 15:e bästa hockeylaget i Sverige. Hur kan man göra så här?

Med röstsiffrorna sex mot tre röstade kommunstyrelsens arbetsutskott nej till att ställa upp med kommunal borgen. Det blev samma beslut i kommunstyrelsen. Men när kommunen sedan mötte sponsorerna och representanterna för TAIF var besvikelsen stor.

– I går fick jag inte höra några argument från kommunledningen som övertygade mig om det kloka i beslutet.

”Motarberat klubben”

Kontoret bakom livsmedelsaffären som Mats Malmhav driver i Väckelsång är tapetserat med löpsedlar och klubbtröjor. Det är ingen tvekan om var sympatierna ligger.

– Vi är 300 sponsorer och vi försöker på alla sätt hjälpa klubben ekonomiskt. Men kommunen agerar på helt motsatt sätt och man kan undra varför.

Sammanlagt behöver klubben låna fem miljoner kronor, varav sponsorerna tänkt bidra med två.

Men Tingsryds kommun har ju dålig ekonomi och sparar överallt där det går att dra in – ska man då gå i borgen för tre miljoner kronor till en idrottsklubb?

– Ja, jag tycker det. Dels handlar det om en borgen, det är inte så att kommunen lånar ut pengarna till klubben. Dels ser jag det rent affärsmässigt. Kommunen skulle stötta en verksamhet som ger mångdubbelt tillbaka till Tingsryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.