Samrådsmöte i Alvesta efter vandalism

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga politiker och polisen i Alvesta kommun har hållit samrådsmöte med anledning av den senaste tidens vandalism i kommunen.

Enligt polisen har antalet anmälda brott i Alvesta under 2015 ökat med ett 40 – tal. Polis och politiker från Alvesta träffades i går för att prata om läget. 

– Vi har problem vid stationsområdet där man slår sönder saker och krossar bilrutor. Det är jättesvårt som kommun att göra något åt det här, säger kommunstyrelsens ordförande Per Ribacke (S).

Liten grupp bakom brotten

Per Ribacke menar att det är en mindre grupp människor som begår brotten, och att denna grupp bör få all hjälp som kommunen kan ge.

– Jag har ingen quick fix. Men det handlar om att fånga upp de ungdomar som är ute och hittar på jäkelskap på kvällar och nätter. Men det är enkelt. Det är ett långsiktigt arbete om vi ska komma tillrätta med detta. Det initiala är en ökad polisnärvaro tror jag, säger Per Ribacke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.