Restaurang Byttan är en av restaurangerna som är ute till försäljning. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Krogimperium i Kalmar till salu

Publicerad

Ägarna bakom restaurangkoncernen Kalmarkrogar hoppas nu kunna sälja merparten av restaurangerna. Anledningen är flera år av stora förluster.

De fyra restauranger som nu är ute till försäljning är Hamnkrogen, Byttan, Sarangi och Café Nilsson. Pizzeria Paros med Pizzafabriken väljer man att behålla med motiveringen att det är den restaurang som gått med vinst, det skriver Barometern.

– Det stämmer att vi har fyra restauranger ute till försäljning. Om det skulle visa sig att vi inte hittar köpare som vill betala det vi vill ha så behåller vi krogarna, säger Thomas Axeheim, delägare.

Kalmarkrogar har länge dragits med ekonomiska bakslag och i våras fick man alkoholtillståndet indraget på grund av obetalda skatteskulder.

Enligt tidningen har bolaget Invest in Kalmar, som står bakom Kalmarkrogar, gått med 26,5 miljoner kronor i förlust sedan 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.