Kvinna ramlade ner på rälsen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fastnade i dörren till tåget och ramlade ner på rälsen vid Alvesta station. Tågvärden tvingades trycka på nödstoppet för att lösa situationen.

Det var under onsdagskvällen som den 72-åriga kvinnan skulle kliva av från det fullsatta Öresundståget men istället fastnade i tågdörren, skriver Smålandsposten. När dörrarna öppnades föll hon ner på rälsen.

Kvinnans dotter ropade efter hjälp och kunde tillsammans med två andra hjälpa 72-åringen upp på perrongen. Tågvärden förstod snart vad som hände och tryckte in nödstoppet.

– Skräcken kan inte beskrivas. Nu är det slut tänkte jag när jag låg där och såg tågets hjul. Jag törs aldrig åka tåg mer, säger den 72-åriga kvinnan till tidningen.

Kvinnan fick åka till lasarettet och lider fortfarande av sviterna från det som hände.

Affärschefen på Transdrev Öresund menar att kvinnan hade otur som ramlade på det sättet hon gjorde, men att hon aldrig var i någon fara då händelsen upptäcktes och stoppsignal kunde göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.