Foto: SVT/Ricardo Garcia

Laget från Araby mot allsvenska topplaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter skrällsegern mot Öster är det dags för Sufstars att möta allsvenska Elfsborg i svenska cupens andra omgång.

Laget är vana att slå ur underläge och blir en riktig sensation vid en seger imorgon onsdag på Myresjöhus Arena i Växjö.

– Det kommer folk från Lessebo, Stockholm, Vislanda, Kalmar.

De kommer för att titta på oss när vi spelar, säger Jamaal Sulaiman, lagets första målvakt.

”Betyder mycket för människor här”

Föreningen Sufstars grundades 2004 som ett integrationsprojekt i stadsdelen Araby i Växjö för att föra samman somaliska och svenska ungdomar. Och som fotbollsförening har SUFSTARS funnits i fyra år. Laget började spela i division sex men leder nu division fyra elit östra.

Habib Secka har varit med sedan starten.

– Det känns skitbra att det går bra för laget. Det betyder mycket för människor här i området, säger Habib Secka, mittfältare.

Lockar talanger  

Lagets framgångar lockar duktigare spelare och framförallt ungdomar som vill satsa på en karriär som fotbollspelare. Mohamed Godane är 14 år.

– Jag tränar hårt och var med i listan mot Öster så det ger resultat, säger han.

”Allt kan hända”

Sufstars tror starkt på sin egen spelstil med korta och snabba passningar. Men det kommer inte att räcka långt mot Elfsborg tycker pessimisterna eller realisterna som säger: ”nu tar det det stopp”. Jamaal, Habib och Mohammed har dock slagit ur underläge förut. Och de vet att i fotboll kan allt hända.

– Nu måste jag spela bra. Jag tänker inshallah, det kommer, det kommer, säger Jamaal Sulaiman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.