Anders Klevsand

Växjö Lakers vd slutar

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers vd Anders Klevsand har sagt upp sig. Anledningen är att det blev för långt att pendla från Kalmar.

– Anders har åstadkommit mycket på väldigt kort tid inom Växjö Lakers. Men han hade trott att det skulle fungera bättre än vad det har gjort att kunna sköta sitt jobb på distans vissa veckor, säger Michael Marchal som är ordförande i Lakers styrelse till klubbens hemsida.

Kvar som delägare

Klevsand började på sin post som vd den 1 februari i år. Ett halvår senare väljer han nu alltså att sluta eftersom att det var för tufft att pendla till Växjö från Kalmar. Av familjeskäl var det inte heller något alternativ att flytta till Växjö.

Han kommer dock att finnas kvar som en av delägarna i Växjö Lakers ägarbolag SUSAB.

Istället kommer SUSABs koncernchef och ordförande Stefan Hörberg att kliva in som tf vd och klubbchef med omedelbar verkan.

”Intensivt skede”

När rekryteringen av en ny ordinarie vd påbörjas är oklart.

– Nu går vi in i ett ganska intensivt skede med första isträningarna, CHL och så småningom SHL-start, dessutom har vi en delvis ny styrelse som måste få chansen att jobba sig in lite. Så vi kommer att skynda långsamt, under tiden kommer Stefan hantera detta alldeles utmärkt, säger Michael Marchal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.