– Vi välkomnar människor från alla religioner, säger Lena Sergerberg, ordförande för socialdemokraterna i Kalmar län. Foto: SVT

”Det här låter mycket märkligt”

Uppdaterad
Publicerad

– Han riskerar att skada både sig själv och partiet.

Lena Segerberg är ordförande för socialdemokraterna i Kalmar län och när SVT Nyheter Småland når henne under fredagskvällen har hon ännu inte hört talas om facebookinlägget.

Inlägget där en partikollega från en kommun i Kalmar län kritiserat islam och bland annat sagt att ”Islam vill ta över världen.” och att Islam är en religion som skrämmer.

– Det här låter mycket märkligt, säger hon när hon får det återberättat.

– Det här inget som vi överhuvudtaget ställer oss bakom, utan det får stå helt för honom själv. Vi välkomnar så klart människor från alla religioner och anser att alla har lika värde, säger Lena Segerberg.

Tänka på hur man uttrycker sig

Den socialdemokratiske politikern som gjort inlägget på sin facebooksida är ersättare i kommunfullmäktige i sin kommun.

Lena Segerberg kommer att ta kontakt med ledningen för socialdemokraterna i den aktuella kommunen för att få mer information.

– Politikern säger att han skrev i ”stridens hetta”.

– Ja, men är man ersättare i kommunfullmäktige har man ett uppdrag och företräder vårt parti. Då måste man också tänka på hur man uttrycker sig.

– Annars riskerar man att skada både sig själv och partiet, säger Lena Segerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.