Många nedfallna träd och trafikolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Efter stormen Gorms framfart har flera träd fallit över vägar och orsakat många trafikolyckor.

Stormen Gorm har lämnat flera tusen kunder hos EON strömlösa i både Kalmar och Kronobergs län. Under måndagsförmiddagen var drygt 14 000 strömlösa. Enligt SMHI har stormen har avtagit i styrka och fortsatt vidare mot södra delarna av Finland. Och enligt polisen ska inga stora skador ha rapporterats in.

Flera trafikolyckor ska ha inträffat till följd av nedfallna träd, bland annat vid väg 570 i Hagby i Kalmar län där en personbil ska ha kört på ett nedfallet träd. Två personer ska ha förts till sjukhus. Även i Väckelsång kolliderade en personbil med träd som lagt sig på vägen. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.

Stormen Gorm i Småland

En strömförande elledning ska ha fallit över en villaträdgård i Mörbylånga. Både räddningstjänst och personal från Eon är på väg till platsen. Ett tak ska ha blåst bort på en maskinhall i Degerhamn och totalförstörts.

– Taket var gjort av eternit och det är därför det slets loss, det fanns några enstaka maskiner i ladan. Men de flesta hann flyttas till en annan plats, säger Bengt Andersson, räddningsschef på Öland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Gorm i Småland

Mer i ämnet