Bilden är inte tagen på den aktuella platsen. Foto: Arkivbild

Många olyckor i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Det är halt på vägarna i stora delar av landet och det gäller att köra försiktigt. Flera olyckor har inträffat i halkan främst i södra Sverige.

Två bilar frontalkrockade på riksväg 51 vid Pålsboda, öster om Hallsberg, vid lunchtid på lördagen. Enligt polisen var det väldigt halt på vägen, skriver na.se.

Tre personer fördes till sjukhus efter olyckan.

– En är allvarligt skadad, två är lindrigt skadade, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

Frosthalka i länen

I södra Sverige finns en riska för ishalka och i de norra delarna av landet en risk för snöhalka under eftermiddagen och kvällen. Senare under kvällen och på natten mot söndagen är det en risk för frosthalka från Blekinge i söder upp till och med Uppsala län, enligt Trafikverkets halkprognos.

-Det kommer att bli minusgrader i natt i hela landet, säger Therese Fougman, meteorolog vid SMHI.

Även under söndagen väntas det bli minusgrader i hela landet förutom i delar av Götaland där det kan vara någon enstaka plusgrad.

I södra Sverige inträffade flera olyckor under lördagen.

– Under förmiddagen har vi haft en del olyckor på grund av halkan, säger Mia Sandgren, informatör vid Skånepolisen.

I en del fall har personer förts till sjukhus, men hon har inte fått några uppgifter om att det ska röra sig om livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.