Arikvbild. En dykare avled under fredagskvällen efter olycka i samband med dykningar utanför Västerviks kust.

Man avled efter dykolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man som under fredagskvällen fördes till sjukhus efter en dykolycka utanför Västerviks kust avled senare.

Västerviks räddningstjänst larmades till Spårösund strax efter klockan åtta under fredagskvällen. Dykplatsen ligger strax utanför Västerviks kust och är en turistmagnet med vraket ”Prosper” som ligger på cirka 18 meters djup.

Det är ännu oklart hur eller varför mannen hamnade i ett medvetslöst tillstånd.

– När vi kom till platsen med räddningsbåten hade ett par dykarkompisar till den medvetslöse mannen tagit hand om honom. Han fördes sedan till kajen och vidare med ambulans till Västerviks sjukhus, säger Peter Helge på Västerviks räddningstjänst.

En helikopter larmades till Västervik från Ronneby beredd att transportera mannen till Karlskrona för vård i en tryckkammare.

– Men det var inte aktuellt med den typen av vård, så helikoptern fick vända tillbaka igen, säger Lotta Nilsson som är räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen.

Mannen vårdades på Västerviks sjukhus och enligt uppgifter från polisen avled han senare under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.