Missnöjd med knarkets kvalitet – gick till polisen

Uppdaterad
Publicerad

En kille kom in till polisstationen och ville göra en anmälan – om att

den narkotika han köpt var av dålig kvalitet.

Men han ångrade sig i sista minuten, berättar Växjöpolisen Scott Goodwin.

”Idag kom en kille till polisstation för att anmäla någonting och enligt uppgiften var han lite stökig. En patrull skickades till receptionen för att kontrollera killen, men han hade försvunnit innan patrullen kom fram. Sedan fick vi höra att han var missnöjd med kvalitén på narkotika som han hade köpt och vill anmäla det till polisen men ångrade sig i sista minuten”, skrev Scott Goodwin på Polisen i Växjö/Alvestas facebooksida på lördagen.

Han fortsätter med att ironiskt uppmana andra som är missnöjda med narkotikaköp att göra samma sak.

Hörde utropet

Scott Goodwin berättar att han hörde utropet om den stökiga killen på polisradion.

– Vi åkte dit men då hade en annan patrull redan hunnit före. Men jag tänkte att det här måste jag skriva lite om, säger han.

Han kan inte minnas att han hört talas om någon som velat anmäla dålig narkotika tidigare.

– Nej, det är väldigt ovanligt. Jag vet att något liknande hände i Australien som jag kommer från, men jag har själv inte fått in någon sådan anmälan innan.

”Inte för att skratta åt en missbrukare”

Många har gillat inlägget och verkar tycka att det är roligt – men andra är kritiska och menar att det uttrycker en hånfullhet mot missbrukare.

– Man ska ta det som det är skrivet och de flesta förstår varför det är skrivet som det är. Det är inte för att skratta åt en missbrukare, säger Scott Goodwin.

– Jag tror de vill läsa det fel och söker saker att kritisera. De flesta uppskattar och har gillat det.

Men vad hade hänt om killen varit kvar och stått på sig med sin anmälan?

– Det första vi gör då är att göra en bedömning av om han är påverkad eller har narkotika på sig. Skulle han vilja reklamera den hade vi tagit den i beslag och sedan frågat vem han köpt det av för att kunna göra en husrannsakan där. Jag har inte varit med om det men jag tror inte att han hade kunnat anmäla att han blivit lurad på köpet, det är ju inte ett affärsmässigt köp på det sättet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.