Öland bjuder upp till dans

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår dansveckan på Öland. Och för många är det lite av årets höjdpunkt. En del börjar planera för den redan strax efter jul.

– Ja, det är ju då man börjar se över vad man ska ha med sig, säger Eva Vesterli, som tillsammans med sin man återkommer till dansveckan år efter år.

Eget dansgolv

Vi träffar dem utanför stugan de hyrt på campingområdet. Och de har laddat ordentligt inför sin dansvecka. De har ordnat med ett eget litet dansgolv utanför stugan och i taket till förtältet hänger kulörta lampor.

– Allt för att det ska vara mysigt och ombonat, säger Eva Vesterli.

Varän man går inom campingområdet möts man av dansintresserade. Utanför stugor och husvagnar hänger kläder på tork, skor står uppställda och från en och annan husvagn hörs dansmusik.

”Dansgolvet måste vara helt slätt”

En liten bit bort från själva campingen träffar vi Fredrik Henning. Han kryper runt på knä med en hammare i handen på dansbanan, och slår ner spikar som kanske fjädrat upp en del efter gårdagens dans.

– Det är ju många som dansar och dansgolvet måste vara helt slätt säger han och fortsätter sitt arbete med att slå ner spikhuvuden som kanske rest sig från plankgolvet.

I kväll blir det dans igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.