Så firade barnen sin första jul i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Klä granen, spänd väntan och så kom äntligen tomten.

På Tallhöjdens asylboende i Växjö firade i dag många barn sin första jul i Sverige.

Och det tack vare privatpersonerna Susanne Lindros och Anna Nordström. Det var nämligen de som fick idéen att genom sociala medier efterlysa om klappar till barnen på asylboendet i Växjö. 

Tanken var att samla in ett paket till varje barn men responsen blev större än väntat.

– Vi har fått hur mycket gottis som helst, så förutom paketen så blev det även en stor bärkasse till varje familj, berättar Anna Nordström. 

På julaftons förmiddag satt barnen på Tallhöjden spänt och väntade på tomten. Likaa Salah är en av de som jobbat på asylboendet sedan det öppnade i november.

– Barnen är jätteglada! Det är deras första jul i Sverige och första gång de fick presenter av tomten, säger Likaa.

Initiativtagaren Anna Nordström är nöjd med dagens firande.

– Jag var lite nervös i och med att det är en väldigt svensk tradition. Men de flesta var nyfikna på att se mannen med det vita skägget, säger hon.

När alla barn fått sin julklapp radade de upp sig tillsammans med tomten för fotografering innan det var dags för julklappsöppning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.