Kunden lämnade in sin trasiga mobil och säljaren är nu fällts för dataintrång. Foto: TT/Fredrik Sanberg

Säljaren tjuvkopierade kundens lättklädda bilder

Uppdaterad
Publicerad

När butikssäljaren tjuvtittade på kundens mobilbilder hittade han ett antal lättklädda bilder på henne. Då kunde han inte låta bli att mejla dem till sig själv.

När det hela kom upp till ytan så förlorade säljaren jobbet och har nu fällts för dataintrång. Mannen tvingas böta 10 000 kronor och betala 5000 kronor för kränkningen till kvinnan, detta skriver Smålandsposten.

– Det är olustigt att en främmande person har gått igenom mina privata bilder och dessutom skickat till sig själv, har kvinnan sagt i förhör hos polisen i Kronobergs län, skriver tidningen.

Så här gick det till

Kvinnan, som är en trogen kund till butiken, lämnade in sin trasiga mobiltelefon och bytte till en ny. Säljaren i butiken erbjöds sig att hjälpa till med att kopiera över hennes gamla bilder till hennes nya mobil och bad henne komma tillbaka ett par timmar senare.

När hon återvände menade säljaren att kopieringen av bilderna misslyckats och endast ett fåtal bilder hade gått att överföra. Kvinnan lämnade kvar sin trasiga telefon i butiken och lät saken bero.

Efter en tid upptäckte kvinnan att någon skickat flera mejl från hennes trasiga telefon till en för henne främmande mejladress. Den adressen visade sig tillhöra säljaren som hade skickat åtta av hennes bilder till sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.