Mattias Karlsson, gruppledare Sverigedemokraterna Foto: TT

SD-topp inblandad i mc-krasch

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare SD-ledaren och Uppvidingepolitikern Mattias Karlsson var inblandad i den krasch med två motorcyklar som inträffade på riksväg 23 under lördagen.

Mattias Karlsson kom åkande som passagerare i en bil när olyckan inträffade. En av motorcyklisterna som körde omkull kom glidande mot bilen han färdades i, skriver Mattias Karlsson på Facebook.

Om föraren i bilen han satt i skriver han: ” Genom en blixtsnabb manöver lyckades väja undan och undvika att köra in i den motorcyklist som glidande och snurrande längs vägen var på väg rakt in i vår bil med hög hastighet”.

Rådigt agerande

Och vidare om händelsen skriver han på Facebook: ”Med ett mindre rådigt agerande hade personen sannolikt varit död nu, kanske vi och barnen också..”.

Olyckan, då två motorcyklister krockade, inträffade vid 15:40-tiden i höjd med Braås. En av motorcyklisterna fick föras till Växjö lasarett med lindriga sakdor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.