Åsa Änghede, platschef på Växjö simhall, tycker inte badgästerna ska vara oroliga. Foto: Anton Yngvesson/SVT

Ökad bevakning i simhallen i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera flickor anmält att de blivit antastade av män i Badhuset Medley i Växjö, har simhallen satt in extra personal och kommer ansöka om kameraövervakning.

Efter att flera flickor polisanmält att de blivit antastade av män på Växjö simhall Aqua Mera vill ledningen nu ansöka om övervakningskameror.

– Vi funderar på övervakningskameror för att komma till rätta med det här problemet, säger platschefen Åsa Änghede.

Vill öka tryggheten

Senast i söndags blev två 11-åriga flickor antastade i simhallens äventyrsbad. Rubriceringen är sexuellt ofredande och olaga hot. Under det senaste året har ytterligare tre liknande händelser anmälts till polisen, men i brist på bevis har de förundersökningarna lagts ner. Åsa Änghede berättar att hon och hennes kollegor ständigt arbetar med att öka tryggheten på Växjö simhall.

– Vi har satt in extra personalresurser och vi funderar på att sätta in ännu mer personal för ökad bevakning, säger hon.

Bör man vara orolig när man går till simhallen?

– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Vi gör åtgärder hela tiden för att säkerställa för att folk ska känna sig trygga, säger Åsa Änghede.

Samtal med Växjö kommun

Växjö kommun kommer framöver att föra samtal med Medley om vilka åtgärder som behöver vidtas för att öka tryggheten.

– Vi kan exempelvis delta i finansiering av en ordningsvakt under en tid, samtidigt kommer vi föra samtal med Medley om hur regler kan förändras och förtydligas, skriver Eva Johansson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.