Foto: TT

Spel på Tenhults-match polisanmält

Uppdaterad
Publicerad

Inför avspark upptäcktes avvikelser i spelandet på matchen. Det är polisanmält, men Svenska spel är förtegen om detaljerna.

Inför matchen mellan Assyriska BK och Tenhult i division 2 i söndags upptäckte Svenska spel något avvikande i spelandet. Efter att först ha analyserat spelet själva valde de att lämna in en polisanmälan.

— Om man inte kan hitta någon naturlig förklaring till varför det avviker så vill vi regelmässigt alltid gå vidare med en anmälan. Då misstänker vi brott, säger Svenska spels presschef Johan Tisell.

Inte klubbarna som anmäls

Med hänsyn till polisutredningen vill han i nuläget inte berätta om vilken typ av avvikelser de upptäckt.

— Jag kan säga att polisanmälan är inte mot någon av klubbarna. Det gäller avvikande spelmönster inför matchen, det brukar vara att man tittar på någon form av bedrägeri eller mutbrott.

Generellt kan misstanke om avvikande spel väckas vid ovanligt stora insatser, insatser som spelas nära varandra i tid eller geografiskt eller när det spelas väldigt mycket på ett visst utfall i matchen.

— I vilken utsträckning matchen har varit påverkad kan inte jag svara på, men den skulle kunna varit utsatt för någon typ av påverkan, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.