Stressade föräldrar ett fortsatt problem utanför skolor

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar som kör för fort kring skolor och förskolor är ett ständigt problem. På onsdagen hade NTF Sydost tillsammans med kommunen en kampanj i Växjö.

Under hela vecka 35 delas information ut på skolor i Växjö kommun om hur säkerheten ska ökas i trafiken kring skolor.

–  Man har ganska bråttom när man ska iväg och man har tider att passa. Man är lite stressad, säger föräldern Johanna Gunnarsson utanför Östra Lugnets skola.

Trots att arbetet pågått i flera år och att situationen inte förbättrats ser inte tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg (M) arbetet som något misslyckande.

– Jag kan inte påstå att vi har misslyckats, vi arbetar väldigt bra i Växjö kommun med information. Ett sådant här arbete måste ju vara ständigt pågående och det är många här som säger att de har fått vår information, men likväl kan det också vara många som påpekar att det är tillfällen då man ser att åtgärder behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.