Räddningstjänsten i Färjestaden fungerar tillfälligt som informationskontor för strömlösa invånare. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Tillfälliga kontor för att stödja stormdrabbade

Uppdaterad
Publicerad

I Färjestaden finns ett av Eons tillfälliga informationskontor, hit kan den som behöver komma för att få filtar, ficklampor, värmeljus och annat för att klara strömlösheten.

Lunchrummet hos räddningstjänsten i Färjestaden har tillfälligt fyllts med smörgåsar, kaffe, filtar och batterier. Sedan det tillfälliga informationskontoret öppnade på måndagseftermiddagen har ett tjugotal personer kommit för att få information.

– De flesta som kommer hit är så klart frustrerade, men de har ändå förståelse för att det tar tid att få tillbaka strömmen, säger Pernilla Winblad, tillståndstekniker på Eon.

Stormen Gorm i Småland

Avvecklas under kvällen

Förutom det tillfälliga kontoret i Färjestaden finns det också informationskontor i bland annat medborgarhuset i Tingsryd och i församlingshemmet i Jämjö i Blekinge. Syftet med de tillfälliga kontoren är att öka möjligheten för drabbade att få information. Pernilla Winblad tror att åtgärden fyller ett viktigt syfte.

– Även om det går att ringa och få hjälp med mycket så tror jag det är viktigt att det finns möjlighet till en mänsklig kontakt också. Att träffa någon som kan försöka svara på ens frågor.

Eon planerar att avveckla kontoret i Färjestaden under tisdagskvällen om inget oförutsätt inträffar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Gorm i Småland

Mer i ämnet