Henrik Evertsson i guldhjälm samt i bar överkropp. Foto: Bildbyrån/Privat

Vakter enda vittnena till Evertsson-bråket

Uppdaterad
Publicerad

Några ordningsvakter är hittills ensamma vittnen till slagsmålet där Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson deltog med bar överkropp.

Enligt polisen arbetas det nu intensivt med att få tag i övriga iblandade i bråket.

– Vi jobbar för fullt med det här men har inte identifierat övriga inblandade ännu. Vi har inga namngivna. Vi har sett filmen som varit ute i media men där ser man inte ansiktena, säger Robert Loeffel vid Växjöpolisen.

SHL

Hittills är det bara några ordningsvakter, de som avbröt bråket, som agerat vittnen. Vad vakterna har lämnat för typ av upplysningar vill inte polisen berätta.

– Det är en förundersökning som pågår så jag kan inte säga så mycket. Men vi arbetar för fullt med att få tag på övriga inblandade och fortsätter att hålla fler förhör, säger Robert Loeffel.

Bråk efter guldfesten

Det var i samband med guldfirandet natten mellan lördag och söndag som slagsmålet bröt ut mellan sportchefen och några yngre män i centrala Växjö. Ett bråk som slutade i höjd med McDonalds på Storgatan när restaurangens ordningsvakter uppmärksammade händelsen.

Ett kort videoklipp som P4 Kronoberg släppt visar hur Evertsson själv deltar i slagsmålet. Enligt Evertsson hade han stött på de unga männen tidigare under kvällen då de tjafsade med spelare i Växjö Lakers. Evertsson ska ha varit inblandad även då.

Enligt Henrik Evertsson ska gruppen män ha följt efter honom och hans sambo på väg från krogen precis innan slagsmålet bröt ut. De ska även ha förolämpat och spottat på sambon. 

– Två av killarna är mer drivande än de andra. Jag får ett slag av den ena killen, som träffar över kindbenet. Den andre träffar mig med ett slag över halsen/struphuvudet. På filmen ser det lite fjantigt ut när jag går omkring i bar överkropp, men det är snarare ett mått på hur attackerade vi blev. De slet bokstavligt talat skjortan av mig, säger Evertsson till Smålandsposten.

Evertsson polisanmälde händelsen under söndagen och fallet rubriceras som misshandel, olaga hot och ofredande. Polisen har i sin tur anmält Evertsson för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet