Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. Foto: Bildbyrån

Växjös sportchef kan bli åtalad

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen mot Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson, och en man som han varit i bråk med, har nu lämnats till åklagare för beslut.

Därmed tyder allt på att båda två kommer att åtalas för brott, skriver Radio Kronoberg.

– Förundersökningen som varit polisledd är avslutad. Min bedömning är att det kommer att bli åtal, säger kommissarie Carl-Gustaf Rask vid Kronobergspolisen till Smålandsposten på nätet.

Evertsson-skandalen

Evertsson misstänks ha misshandlat två personer på vägen hem efter lagets SM-guldfirande under natten till den 26 april. Dessutom anklagas sportchefen för att ha utdelat ett slag mot en annan man sedan ungdomsgänget fortsatt att gå och ropa efter paret. En numera 20-årig man misstänks för misshandel, ofredande och olaga hot mot Henrik Evertsson och dennes sambo.

De båda männen nekar till anklagelserna. Sportchefens inställning har hela tiden varit att han bara försvarade sig själv och sin sambo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Evertsson-skandalen

Mer i ämnet