Foto: SVT

1,2 miljoner kronor för att tömma vapenvilla

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att tömma vapenvillan i Värnamo kostade 1,2 miljoner kronor för Polisen och Försvarsmakten. Det rapporterar P4 Jönköping.

Det var i februari som polis spärrade av en villa i Värnamo. I villan hittades över 1000 vapen och eftersom den 70-årige man som ägde vapnen inte förvarade dem på rätt sätt beslutade polisen att dra in licenserna och tömma villan på vapen.

Både polis och militär sattes in i arbetet med att ta hand om vapnen, som bland annat bestod av 500 pistoler/revolvrar/långvapen, 400 signalvapen, 20 harpunvapen, 50 reservdelsvapen och 500 kilo ammunition.

Hade inte kompetensen

– Försvaret har haft en stor mängd experter delaktiga i det här, när vi gick in i villan var det en mängd med armévapen och ammunition och vi hade inte kompetens att avgöra om det var farligt eller inte, säger Lennart Leijon vid Polismyndigheten i Jönköping till P4 Jönköping.

Utredningen mot mannen pågår fortfarande. Han är bland annat misstänkt för brott mot vapenlagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.