7-årig flicka föll i damm

Uppdaterad
Publicerad

En 7-årig flicka föll på söndagsförmiddagen i en damm i Flygsfors utanför Orrefors. Hon och hennes bror lekte vid strandkanten och begav sig sen ut på isen när den brast. Flickan vårdas nu på sjukhuset i Kalmar.

Båda barnen föll i vattnet när isen brast. Pojken lyckades ta sig upp, men han kunde inte dra upp sin syster då det var strömt i vattnet på platsen.

Pojken sprang hem och föräldrar slog larm om olyckan på söndagsförmiddagen. Flickan hade hamnat under isen och mamman lyckades ha sönder isen och kunde få upp sin dotter. I området pågick en tipspromenad och flera personer kom till platsen när föräldrarna ropade på hjälp. Återupplivningsförsök startades omedelbart. Flickan fördes sen till akuten i Kalmar.

– Uppgifterna vi fått från sjukhuset är att flickan lever men läget är allvarligt, säger Alf Jacobsson, länsvakthavande hos polisen i Kalmar län.

Enligt räddningsledare Per Persson är det ett ställe barn ofta leker på.

-Det hade mina också gjort om jag bott i närheten, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.