Foto: SVT, TT

Älgjägare sköts till döds

Uppdaterad
Publicerad

En jägare hemmahörande i Östergötland sköts under måndagsmorgonen till döds i Västerbotten. De första uppgifterna som sa att jägaren var från Småland visade sig senare vara felaktiga.

Den årliga älgjakten hade precis börjat under måndagsmorgonen när olyckan inträffade i trakterna kring Kristineberg i Västerbotten. En jägare född 1986 sköts till döds strax efter klockan sex på morgonen.

Bland annat Smålandsnytt har under dagen fått uppgifter om att den omkomne jägaren var från Småland.

Det visade sig senare vara fel. Jägaren var hemmahörande i trakterna kring Valdermasvik i Östergötland. Smålandsnytt beklagar de felaktiga uppgifterna.

Två gränsande jaktlag

Olyckan inträffade i ett område där två jaktlag gränsar till varandra. Skytten som ska vara i 45-åråldern tillhör grannlaget till det jaktlag den omkomne ingick i.

– Det är oklart exakt vad som hände men vi utgår från att skytten trodde att han såg en älg, säger Kenneth Jonsson, vakthavande befäl vid länspolisen, till Aftonbladet.

– Vi kommer att höra skytten så fort som möjligt. Just nu är han så pass chockad att det inte är görligt, säger Kenneth Jonsson under förmiddagen till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.