Ambulans på plats i Alvesta

Publicerad

Efter en lång tid i provisoriska lokaler, så invigdes idag en helt nybyggd ambulansstation i Alvesta.

När ambulansen rycker ut från Björnstorpsvägen i Alvesta så kommer det nu att gå ännu snabbare än tidigare att ta sig fram till målet.

Den nybyggda ambulansstationen är byggd alldeles intill väg 25 och 27 i utkanten av Alvesta, så ambulanssjuksköterskorna kommer snabbt fram, när något allvarligt har inträffat.

Strategiskt val

Till Öjaby, på Växjös västra sida, går det ofta fortare från Alvesta än från ambulansstationen mitt i centrum, och till Ljungby, Älmhult, Tingsryd och Lessebo går det också snabbt att ta sig.

– Det var ett strategiskt val att förlägga en station där det är lätt att nå ett stort område snabbt, säger landstingsrådet Suzanne Frank.

Sen klippte hon det blågula bandet, och de gäster som kommit från Alvesta kommun och bostadsbolaget Allbohus till invigningen bjöds på snittar och alkoholfritt bubbel.

Femte ambulansstationen

Ett tjugotal ambulanssjuksköterskor kommer att jobba i Alvesta, och det här är den femte nya ambulansstation som byggts i Kronoberg sedan förra valet 2010.

Landstinget Kronoberg har investerat drygt tre och en halv miljon kronor bara på anläggningen i Alvesta.

– Under byggtiden hade vi personalutrymmen i en barack här i Alvesta, väldigt enkelt med papper på väggarna. Nu har vi fått fina lokaler och vi kommer att kunna vila utan att bli störda av andra, säger Hans Andersson som är en av ambulanssjuksköterskorna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.