”Acko var den mest kompletta”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Sturesson (KD), kommunalråd i Jönköping, tycker att det är tråkigt att Acko Ankarberg väljer att hoppa av kampen om partiledarskapet.

Så sent som igår offentliggjorde Kristdemokraterna i Jönköpings kommun sin kandidat till ny partiledare, och valet föll på Acko Ankarberg Johansson. Att kandidaten själv nu meddelar att hon hoppar av racet är därför en besvikelse för Jönköpings kommunalråd Andreas Sturesson då Ankarberg enligt honom var den kandidat som hade klarat jobbet bäst.

– Vi gjorde en bedömning i början av processen och vägde in en mängd parametrar och kom fram till att Acko var den mest kompletta kandidaten, säger Andreas Sturesson till SVT.

Kampen om KD-posten

När Acko Ankarberg Johansson nu inte längre kandiderar är det en annan politiker från trakten som för Andreas Sturessons stöd, nämligen Jakob Forssmed från Huskvarna.

– Om Acko var den mest kompletta kandidaten så är Jakob den näst mest kompletta, säger Andreas Sturesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampen om KD-posten

Mer i ämnet