Foto: TT

Anställd misstänks ha stulit post från postterminal

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Postnords terminal i Alvesta har polisanmälts, misstänkt för att ha stulit brev och försändelser.

Polisanmälan mot den anställda gjordes i förra veckan.

– Det fanns en misstanke mot den här medarbetaren och nu har vi polisanmält henne, bekräftar Maria Ibsen, pressekreterare på Postnord.

Hur länge stölderna kan ha pågått och i vilken omfattning vill Maria Ibsen inte kommentera, utan hänvisar till polisutredningen. Den anställda ska dock vara skild från sitt arbete för tillfället.

Polisen förtegen

Polisen kan bekräfta att anmälan har kommit in, men vill inte heller gå in på detaljer i fallet.

– Det har kommit en anmälan om att en anställd är misstänkt för brott. Det handlar om stöld av sådant som skickas med posten, säger Karl-Gustav Rask, brottssamordnare på polisen i Växjö.

Ärendet är nu inlämnat till åklagare.

Hanterar försändelser på upp till två kilo

Postterminalen i Alvesta har 296 anställda och hanterar omkring en och en halv miljon brevförsändelser per dygn. Enligt terminalchefen Martin Lövgren är den misstänkta formellt sett fortfarande anställd.

– I och med att det gått in en polisanmälan och ärendet är under handläggning följer vi de personalrutiner vi har gällande utgivning av fakta. Vi kan inte säga mer än att det är en person som är skild från arbetet, sen avvaktar vi hur vi ska göra efter att polisutredningen gjorts, säger Martin Lövgren, terminalchef Alvesta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.