Foto: TT

I rätten för våldtäkter mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern ställs inför rätta för såväl våldtäkter som olaga hot. Han ska ha försökt köpa sex via ett Facebookkonto med en falsk identitet.

Mannen, som är från Västervik, står åtalad vid Kalmar tingsrätt för att ha våldtagit flera flickor under sommaren 2014, och dessutom försökt betala några av dem för sexuella tjänster.

Två av flickorna var 13 respektive 14 år gamla när mannen hade samlag med dem. En tredje flicka, 16 år, våldtogs enligt åtalet då hon var avsvimmad. 16-åringen ska också ha hotats till livet av mannen en kort tid efter våldtäkten, något som han också åtalas för.

Använde fejkat Facebookkonto

Mannen åtalas utöver detta för försök till köp av sexuell handling, eftersom han under sommaren försökt att få tre flickor, 13-15 år gamla, att ställa upp på sex mot betalning. I samband med detta ska han ha använt sig av ett Facebookkonto med fingerad identitet.

Rättegången börjar den 17 oktober och beräknas pågå till den 29 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.