Foto: Erik Mårtensson/TT

Backen Berglund går från Lakers till HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har gjort klart med backen Kristofer Berglund, 25, som närmast kommer från Växjö Lakers.

”En skridskostark back med bra spelsinne som kommer att passa utmärkt i vårt lagbygge”, säger Ola Thorwalls, general manager i HV71 i ett pressmeddelande.

Berglund har trots sin unga ålder redan spelat 307 SHL-matcher och noterats för 89 poäng.

– Kristofer var en av Växjös bästa backar under slutspelet och en av de spelarna som hade mest istid. Han besitter både offensiva och defensiva kvaliteter och kommer att bli väldigt nyttig för oss , säger Ola Thorwalls.

– Jättekul att få chansen att spela i HV71. Det har alltid varit roligt att spela mot HV71 och det kommer att vara ännu roligare att spela för klubben, säger Kristofer Berglund.

Opererar axel

Denna vecka kommer Kristofer Berglund att operera en axel som krånglat och beräknas att vara fullt återställd när säsongen drar igång, uppger HV71.

Kristofer Berglund inledde sin hockeykarriär i Björklöven. Därefter har han spelat SHL-hockey i Luleå Hockey, Färjestads BK och Växjö Lakers. Kristofer är också noterad för nio matcher i Tre Kronor och ett flertal juniorlandskamper.

Kontraktet mellan HV71 och Berglund gäller i två år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.