Foto: Per Larsson/TT

Stannade för att hjälpa – blev rånad

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig man stannade vid halvtiotiden på kvällen på riksväg 25 vid Tutaryd för att hjälpa en kvinna som verkade ha bilproblem. Då hoppade två män ut ur skogen och rånade honom.

Mannen stannade då han såg att en kvinna med en vit skåpbil stod med varningsblinkers på och viftade efter hjälp vid riksväg 25 i närheten av infarten till Ljungby vid halv tio tiden på söndagskvällen. När mannen kliver ur bilen kommer två män mot honom ut ur skogen, han anar oråd och beger sig tillbaka mot sin bil.

Slagsmål utbryter

De två männen och mannen hamnar då i slagsmål och under slagsmålet så blir den 39-åriga mannen av med kontokort och mobiltelefon.

– Männen springer sedan till skåpbilen och de tre försvinner från platsen. Offret uppger att männen var 1,80 långa och kvinnan hade ljusa kläder och mörkt, lockigt hår. Bilen var en vis skåpbil med täckt bakruta och utlandsregistrerad, vilket gör att vi misstänker att det kan vara en utländsk liga, säger inre befäl Emir Bajric, vid Kronobergspolisen.

Han känner inte till liknande händelser i regionen, men att vägpirater förekommit på andra delar i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.