Boxartjej hyllad av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag hyllas Stefanie Thour nybliven nordisk juniormästare i boxning av Växjös kommunledning.

Jag är glad att du inte har handskarna på dig sa kulturnämndens ordförande Eva Johansson (C) när hon lämnade över en blomsterbukett till Stephanie Thour, nybliven nordisk juniormästare i boxning.

I eftermiddags fick Stephanie Thour ta emot både blommoroch glasvas från Växjö kommunledning. Boxartjej hyllas av kommunledningen. Detta som ett erkännande över att hon i helgen blev nordisk juniormästare i boxning.

– Det är kul att kommunen uppmärksammar mig, säger Stephanie Thour till Svt Småland. Framförallt är det kul att boxning för tjejer får lite uppmärksamhet.Det är extra speciellt att stå här och överlämna blommor säger Eva Johansson.

Inte bara Boxning

– Inte bara är Stephanie Thour mycket duktig i sin, kanske lite udda sport. Hon är också en ung framgångsrik kvinna. En motpol till den manliga ishockeyn som i dagarna dominerar stan, avslutar Eva Johansson.

Nya mål

Stephanie Thours nästa stora mål är VM i Taiwan i maj. Tore Svensson, Stephanies tränare säger att han tror att det kommer att gå för henne i VM.

– Hon bryr sig inte så mycket om vem hon möter, säger Tore Svensson. För Stephanie är det bara pang på bäret, hon är bäst!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.