Foto: Jan-Olov Bengtsson

Storbrand i Ljungby under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

En lagerlokal började på fredagskvällen att brinna i Ljungby. Branden spred sig till en intilliggande industri och var länge kraftig men uppges nu vara under kontroll.

– Vi har branden under kontroll och det är eftersläckningsarbete som pågår, säger räddningsledare Micael Holmstrand vid halv nio, till TT.

Elden började med en explosion i DHL:s lager på Kånnavägen och spred sig sen till Möllers charkuterifabrik som ligger intill.

Elva personer har under natten arbetat med släckningsarbetet och nu på morgonen är det ungefär fem personer som kommer att fortsätta. På grund av rasrisken har man inte kunnat gå in i byggnaderna.

– Det kommer förmodligen att brinna under hela dagen. Det är mycket plåt och sådant som ligger och täcker och det är svåråtkomligt, säger Micael Holmstrand.

Fortfarande mycket rök

Larmet kom strax innan klockan 18 på fredagen. När polisen kom till platsen var branden fullt utvecklad, berättade Holmstrand till Smålandsnytt.

Boende i Ljungby uppmanades på grund av röken att stänga dörrar och fönster. Nu på morgonen är det fortfarande mycket rök som sprider sig med vinden.

– Är man känslig är det bra att stanna inne med stängda fönster, säger Holmstrand till TT.

Det finns inga uppgifter om skadade i samband med branden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.