Foto: SVT Design

Chef delade ut öl på kommunresa

Uppdaterad
Publicerad

En nykter alkoholist fick ett återfall när chefen bjöd på öl på studieresan med jobbet.

När en avdelning på Jönköpings kommun skulle på studieresa bjöd chefen på varsit sexpack öl i bussen på väg dit, skriver Jönköpingsposten.

Enligt kommunens alkoholpolicy får inte alkohol drickas på arbetstid. Dessutom fanns det på bussen en anställd med ett missbruksproblem, och bussresan innebar ett återfall för personen.

– Är det verkligen meningen att en kommunal avdelning ska åka på studiebesök där det redan innan besöket delas ut alkohol, säger en av de anställda till Jönköpingsposten.

Chefen hade även varit med och tagit fram ett rehabiliteringsprogram till missbrukaren.

Hotfullt samtal

– Det är klart att det finns en problematik här. Vi ser allvarligt på den här typen av händelser, säger Ulrika Rosander, chefsjurist på Jönköpings kommun till tidningen.

Den som lämnade uppgiften om ölet på bussen ska ha blivit uppringd av en chef och fått höra att ”det kunde bli problem med jobbet”. Något som senare togs tillbaka.

Nu utreder kommunen både resan och chefernas agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.