Foto: Arkivbild

Datorspelsfestival ställs in

Publicerad

Helgens datorspelsfestival i Växjö ställs in på grund av problem med lokalen de skulle ha hyrt.

Arrangören till Scorpio rising LAN meddelade på onsdagskvällen att den planerade datorspelsfestivalen ställs in.

– Anledningen är att Myresjöhus Arena och Östers IF inte kan hantera säkerheten kring arrangemanget, samt att de inte har de tillstånd som krävs för att hyra ut lokalen, säger arrangören Magnus Stenbenke.

Det var andra gången som datorspelsfestivalen skulle hållas och Magnus Stenbenke räknade med ett 80-tal besökare till helgen. Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN, Local Area Network.

– Vi började få fart på det här med fler anmälningar än tidigare. Det känns jättetråkigt att vi måste ställa in, säger Magnus Stenbenke.

Tidigast nästa år räknar arrangören med att det kan bli ett nytt Scorpio rising LAN.

–  Vi vill be alla deltagare, sponsorer och övriga berörda om ursäkt, men det är omständigheter som vi tyvärr inte kan råda över som ligger bakom att vi ställer in, säger Magnus Stenbenke.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.