Dubbelt så många lärare på ED-gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

På Erik Dahlbergsgymnasiet finns Jönköpings kommuns största vård- och omsorgsprogram. Där är man idag förvånad över hur situationen varit på Plusgymnasiet.

Efter gårdagens krismöte insåg Plusgymnasiet själva att det varit för lite personal till de 110 eleverna på vård och omsorgsprogrammet. Där har man haft 2,6 tjänster. På ED-gymnasiet går 145 elever. Här finns betydligt fler lärare i vårdrelaterade ämnen och tankarna har idag kretsat kring situationen på Plusgymnasiet. 

– Vi har nästan sju tjänster här, säger Jane Wågman, rektor för vård- och omsorgsprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet. Jag tycker att personaltätheten är viktig för kvaliteten.

Lärarbrist på plusgymnasiet

I lärarrummet har det också pratats en del om hur det varit på Plusgymnasiet.

– Det är klart att vi tänker på hur de har klarat det och på hur de mår, både personalen och eleverna, säger Anna Torstensson, som är lärare på Vård och omsorgsprogrammet.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarbrist på plusgymnasiet

Mer i ämnet