Foto: SVT

Efterspanad varg tros ha rivit fler får

Publicerad

Ytterligare två får har dödats av varg i Kronobergs län. Händelsen inträffade öster om Strömsnäsbruk och det finns misstanke om att det handlar om samma varg som i fredags rev får i Markaryd.

– Vi har en besiktningsman som har varit ute och kontrollerat angreppet som konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp, säger Åsa Dahlin, tillförordnad kommunikationschef på Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Samma varg

Det var igår kväll som det upptäcktes att två får hade dödats av en varg öster om Strömsnäsbruk. Rune Håkansson, jaktledare, säger att det troligtvis handlar om samma varg som de redan bedriver skyddsjakt på.

– Eftersom den sågs i trakten igår morse så ligger det så klart nära till hands att tro att det är den varg som vi ska skjuta. Men helt säker kan man naturligtvis inte vara.

Skyddsjakt pågår

I fredags avled två får sedan de blivit rivna av en varg i Markaryd. Det är sedan tidigare beslutat om skyddsjakt på den vargen fram till och med den 22 september i delar av Kronoberg respektive Skåne län.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.