Kalmars David Elm kramas om efter 0-1-målet under torsdagskvällens match. Foto: Björn Lindgren/TT

David Elm sköt Kalmar till vinst

Publicerad

Tränaren Hans Eklund och tvåmålsskytten David Elm fixade segern mot sin förra klubb när Kalmar besegrade Falkenberg med 3-1.

Skärtorsdagen på västkusten var inte lämpad för fotboll. Spelarna gjorde vad de kunde i regnet och den kraftiga vinden. Det blev en jämn kamp med mycket spel i luften, många farliga hörnor och ett par slumpartade studsmål.

David Elm startade sin elitkarriär i Falkenberg för tio år sedan. I återkomsten som Kalmarspelare hittade han målet redan i åttonde minuten. Elms skott studsade på ett försvarsben och omformades till en lobb som var omöjlig för hemmamålvakten Otto Martler.

I 72:a minuten nickade David Elm in 0-2. Då gick bollen rätt in i mål.

Falkenbergs snabba reducering var konstigare. Calle Wede sköt. Johannes Vall sprang i skottlinjen och råkade styra in 1-2. Det gjorde att slutkvarten blev spännande med en intensiv kvitteringsjakt baserad på lyftningar in i Kalmars straffområde.

Det slutade med ett elegant kontringsmål inrullat av senegalesen Papa Diouf.

Hans Eklund, som i höstas lyfte upp Falkenberg till allsvenskan, har fått en bra start i Kalmar. Smålänningarna är obesegrade och ligger tvåa efter Malmö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.