Foto: Jonas Ekströmer/TT

En rad inbrott i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Flera orter drabbade av inbrottsräder.

Hela tre villainbrott upptäcktes under lördagskvällen i Värnamo. Vid samtliga tillfällen hade tjuvarna passat på att ta sig in i samband med att de boende lämnat hemmet i ett par timmar. Gärningsmännen tog sig in i husen via altandörrarna för att sedan söka igenom lådor och skåp. Också i Vetlanda inträffade ett inbrott vid 18-tiden.

Även Nässjötrakten drabbat

Strax efter klockan 01.00 upptäcktes ett inbrott i kyrkan i Forserum. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp en dörr och ett kassaskrin stals. En halvtimme senare tog sig inbrottstjuvarna sig in i ett fritidshus, också det i Forserum. Vad som försvann vid det inbrottet är oklart.

Tidigare under lördagskvällen upptäcktes även ett inbrott i en villa i Nässjö. Vid det tillfället gick tjuvarna in via en altandörr och en surfplatta saknas efter inbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.