Bilden är inte tagen vid den aktuella platsen. Foto: Bertil Ericson/TT

Fastklämd under träd i ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

En man har legat fastklämd under ett träd sedan fredagsförmiddagen i skogen utanför Stensjö norr om Oskarshamn.

Mannen som är i 65-årsåldern höll på med skogsarbete när olyckan inträffade och han fastnade under ett fallande träd och fick båda benen fastklämda, enligt räddningstjänsten. Klockan var då runt tio på fredagens förmiddag.

Eftersom han befann sig en bit in i skogen dröjde det hela dagen och hela natten innan grannar hittade honom och kunde slå larm. Klockan var då över nio på lördagsmorgonen och han hade alltså legat i nästan ett dygn. Ytterligare en komplikation var att mannen är diabetiker.

– Med tanke på det mådde han förvånansvärt bra och var vid förhållandevis god vigör, säger Nils-Inge Hagman, yttre befäl vid Oskarshamns räddningstjänst, till Smålandsnytt.

Oklara skador

Grannarna som hittat honom kunde ge honom vätska i väntan på hjälp. Räddningstjänsten kom till platsen och kunde snabbt såga loss mannen, som fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart vilka fysiska skador han fått.

– Vi kunde inte konstatera något benbrott på plats, men vi tar alltid det säkra före det osäkra, säger Nils-Inge Hagman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.