Humor blev allvar. Föreställningens upphovsmän blev djupt berörda av beskedet. Foto: Pressbild

Fick dödsbud efter föreställning

Uppdaterad
Publicerad

Precis när applåderna efter hyllningsföreställningen ”Varning för Magnus och Brasse” ebbat ut, nåddes Adam Lindrooz av beskedet att Brasse Brännström gått bort.

– En enormt märklig känsla. Tomhet. Först trodde vi att det kanske var något sjukt skämt, det är trots allt en humorfestival vi spelar på. Men sedan förstod vi att det var sant, säger Adam Lindrooz, som tillsamman med Magnus Kviske spelar ”Varning för Magnus och Brasse” på Lunds humorfestival.

De är just nu ute på turné med föreställningen som började som en krogshow i Kalmar och är en nostalgisk hyllning till skådespelarna och komikerna Magnus Härenstam och Lars-Erik ”Brasse” Brännström. Föreställningen har blivit en stor succé och sätts nu med Magnus och Brasses godkännande upp på flera ställen i landet.

Dubbelmordet i Vallåkra

”Luften gick ur oss”

Fredagens besked om 69-årige Brasses bortgång fick Adam Lindroos och Magnus Kviske att reagera starkt.

–  Efter en föreställning brukar man ju vara upprymd, men luften bara gick ur oss. Vårt nästa stopp är Lorensbergsteatern i Göteborg, och jag tror att det var tänkt att Brasse skulle komma och titta på den, säger Adam Lindrooz.

Nu ska de tillsammans med Lorensbergsteaterns chef fundera hur föreställningen ska ta upp det faktum att Brasse Brännström inte längre lever.

–  Vi vet inte alls ännu. Men många har skrivit till oss och sagt att ”Nu är det ännu viktigare att ni förvaltar hans arv”, säger Adam Lindrooz.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vallåkra

Mer i ämnet