Beslag av dödsdrog i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värnamo har gjort ett beslag hos en misstänkt försäljare av drogen Spice. Beslaget kan vara samma sorts Spice som använts vid de dödsfall orsakade av drogen i Sverige. Nu varnas allmänheten.

Enligt polisen i Värnamo har flera ungdomar de senaste veckorna fått söka vård på sjukhus efter att ha använt drogen Spice. Samtidigt har ett beslag av drogen gjorts hos en person som misstänks ha sålt drogen och nu varnar polisen för att det kan röra sig om samma typ av Spice som ligger bakom dödsfallen i Sverige.

– Det finns saker som pekar på att det är samma sorts Spice, säger Jonas Lundin utredare vid polisen i Värnamo.

Han vill inte närmare gå in på vad det är som gör att polisen tror att det rör sig om just dödsvarianten av drogen. Men eftersom beslaget gjorts hos en person som kan sålt vidare vill polisen nu varna.

– Vi vet inte om det är just den sorten som gjort att ungdomar hamnar på sjukhus, men vi befarar det. Det finns en väldigt liberal syn på droger och det är oroväckande.

Via facebook uppmanas eventuelll köpare att inte använda preparaten eftersom det är förenat med livsfara. Samtidigt uppmanas föräldrar och vänner att vara uppmärksamma på förändrade beteenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.