Trasigt tåg blockerar spåret i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Förseningar i tågtrafiken i Småland fortsätter även under torsdagen – både i Jönköpings- och Kalmar län.

Efter att ett tåg gött sönder på sträckan mellan Huskvarna och Tenhult är det nu totalstopp på banan. Därför ställs tåg mellan Jönköping och Nässjö in och förseningar även framöver är att vänta. Enligt trafikverket är bussar som ska ersätta tågen beställda. För att få bort det trasiga tåget från rälsen måste man ta hjälp av ett annat tåg som kommer att köras från Jönköping. När trafiken kan rulla som vanligt igen är oklart.

Också tåg på sträckan Jönköping – Falköping påverkas och kommer att drabbas av förseningar.

Signalfel på Emmabodabanan

Ett signalfel i Vissefjärda gör att problemen i tågtrafiken fortsätter även idag. Vissa avgångar för Krösatågen mellan Emmaboda och Karlskrona har dessutom ställts in. Trafikverket har skickat reparatör till Vissfjärde och prognos för att signalfelet skulle vara reparerat var satt till klockan 12.00.

Tidigare problem

Under onsdagskvällen ställdes också flera av Krösatågens och Öresundstågens avgångar in helt efter att det åskat, vilket orsakade växel- och signalfel på tre platser under onsdagen.

– Det är svårt att få ut folk till alla tre platserna samtidigt i semestertider, sa Monica Näslund, pressinformatör på Trafikverket på onsdagskvällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.