Förvirring i nya rondellen i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags öppnade Museirondellen i Jönköping för trafik och många hade svårt att förstå hur de ska köra.

Under 2014 har flera projekt i Jönköping handlat om att främja kollektivtrafiken i stan. Men eftersom det har byggts på flera ställen runt om i staden under en tioårsperiod har det enligt stadsplanerarna uppstått vissa problem. Inte minst i den nya rondellen vid Atollen.

– Vi tycker att vi har hittat en bra lösning, men det har naturligtvis blivit sämre för de trafikanter som ska köra söderut, säger Peter Gustafsson, kollektivtrafikutvecklare i Jönköping.

Har lagt ut en karta

Under tiden Smålandsnytt är på platsen kör flera bilar mot enkelriktat och korsar heldragna linjer. Och förvirringen har gjort att kommunen har lagt ut en karta på sin hemsida, för att förklara för trafikanterna hur de ska köra.

– Du behöver egentligen ingen karta för att hitta rätt i rondellen, men vi lever i ett informationssamhälle där alla vill få så mycket information som möjligt, säger Peter Gustafsson.

Nästa vecka blir det värre

Nästa vecka ska de sista bitarna runt teaterrondellen slutasfalteras, vilket kommer att innebära långa köer för trafikanterna.

– Vi uppmanar alla trafikanter att inte åka den här vägen under nästa vecka, säger Peter Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.