• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Glad stämning på valvakan

Framtid Öland gör succéval

Uppdaterad
Publicerad

Det nystartade partiet Framtid Öland i Borgholm kniper hela fem mandat i Borgholms kommunfullmäktige.

Partiet startades för bara ett halvår sedan, men har lyckats få ett stort stöd.

– Det är helt fantastiskt. Jag räknade försiktigt med två, kanske tre mandat. Men nu får vi ju fem som det ser ut och blir ensamma vågmästare så det är helt fantastiskt, säger Tomas Lind, partiordförande och andranamn på listan.

Val 2014 i Småland och på Öland

Livat på valvakan

Tomas Lind befinner sig med resten av partiet på valvaka i Borgholm.

– Det är rätt livat här kan jag säga. Att prestera det här på bara ett halvår med nästan ingen budget över huvud taget... folk tror inte att det är sant, säger Tomas Lind.

”Det ska vi driva stenhårt”

I morgon ska partiet ha ett möte och sätta sig och diskutera hur de ska göra.

– Det första vi vill driva är att få en total öppenhet ut emot kommuninvånarna. Man ska kunna se precis vart pengarna går till. Det ska vi driva stenhårt, säger Tomas Lind.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 i Småland och på Öland

Mer i ämnet