Det vinnande tjejlaget från Lars Kagg-skolan Foto: Adnan Beckovic

Fullsatt vid skolrugbyn i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Det var underhållning på högsta nivå när det på torsdagen var dags för årets skolrugby mellan Lars Kagg och Stagg/Jenny och det blev en tuff fysisk kamp på planen.

Den 45:e upplagan av skolrugbyn slutade med vinst för båda lagen. Stagnelius/Jenny Nyström-skolans killar vann med bara ett mål medan Kaggs tjejer utklassade motståndarna med 7-1. Spelet är hårt och handlar mycket om tuffa tacklingar och en del verbala angrepp.

I tjejernas match så gjorde Stagg/Jenny en poäng inledningsvis men sen ägde Lars Kagg matchen och framförallt handlade det om lagkaptenen Shannon Erlingsson som gjorde Kaggs alla sju mål och blev matchens hjälte för andra året i rad. När vi pratade med Shannon var hon överlycklig

– Det var en en sån otroligt mäktig stämning, hela läktaren vrålade. Det kändes som om hjärtat skulle stanna. Jag är så stolt över mina tjejer som visade en sån kämparglädje, säger Shannon till Smålandsnytt.

För killarna var det betydligt jämnare, Stagg/Jenny tog ledningen men Kagg reducerade och matchen var spännande in i slutsekunderna. En riktig rysare som slutade 3-2 till Stagg/Jenny.

Den årliga skolrugbyn är en riktig folkfest och lagandan är stark. Det är en av årets stora idrottshändelser för gymnasieelever i Kalmar och både hejarklacken och publiken hyllade matchhjältarna i den fullsatta Kalmar sporthall. Matcherna arrangeras av skolornas elevkårer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.