Foto: TT

Guldhjälten tillbaka i HV71

Uppdaterad
Publicerad

”Det känns som min moderklubb” säger den hårt arbetande forwarden som nu bestämt sig för att spela för Jönköpingslaget under säsongen.

Det blev inget spel i KHL för den 32-årige forwarden Teemu Laine. Finländaren bor sedan tidigare i Jönköping och har tränat med laget under sommaren och efter att ha varit klubblös i höst väljer han nu att spela för sin gamla klubb.

– Teemu ger oss en extra dimension på forwardssidan. En spelare som varit framstående i KHL och som kommer att betyda mycket för oss, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Laine kom till HV71 första gången 2009 och året därpå bidrog han genom sitt energifyllda spel till att HV71 tog SM-guld. I finalen mot Djurgården var han den som satte det avgörande målet. Men efter finalförlusten året därpå lämnade han för spel i KHL.

– HV71 var det enda alternativet i Sverige. Jag har min familj i Jönköping och trivs otroligt bra här, så HV71 känns nästan som min moderklubb, säger Teemu Laine.

Kontraktet gäller för säsongen ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.