Foto: SVT

Den häktade mannen erkänner våldtäkt på fyraårig flicka

Uppdaterad
Publicerad

En praktikant i tjugoårsåldern misstänks ha våldtagit två små barn på en förskola.

Mannen har erkänt en av våldtäkterna. I förmiddags häktades han misstänkt för grov våldtäkt.

Mannen i 20-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Mannen har erkänt brottet.

Det var i fredags som mannen anhölls misstänkt för våldtäkt på en fyraårig flicka vid en förskola i Kalmar län.

Sexövergrepp på förskola

– Under häktningsförhandlingen gav mannen sin version av vad som hänt. Och de uppgifterna stämmer väl överens med vad barnet sagt, säger kammaråklagare Linda Caneus, som dessutom sade att mannen medgav häktning.

Mannen ifråga var praktikant på förskolan.

Det råder sekretess kring ärendet och förhandlingarna ägde rum bakom stängda dörrar.

Ytterligare anmälan

I lördags kom det in ytterligare en anmälan om grov våldtäkt av ett barn och enligt anmälan handlar det om samma praktikant och samma förskola.

Även i den nya anmälan som kom in är brottsrubriceringen grov våldtäkt och rör en flicka på fem år, enligt Johan Bruun på polisen i Kalmar.

Men den häktningsförhandling som ägde rum tidigare idag på Kalmar tingsrätt rörde bara den anmälan som kom in i slutet av förra veckan.

Mannens försvarare, Anders Schierenbeck, säger att den häktade mannen varit praktikant på förskolan sedan några månader tillbaka. Men hänvisar i övrigt till att det råder sekretess.

Straffet för grov våldtäkt är lägst fyra år och högst tio år i fängelse.

Åtal ska vara väckt senast den 22 april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet