Daniel Rundqvist blir ny chef på SVT i Jönköping

Han blir ny chef på SVT Jönköping

Publicerad

P4 Skaraborgs kanalchef Daniel Rundqvist tar över som redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT i Jönköping.

– Jag är en inbiten anhängare av Public service, men tv blir en ny utmaning. Att hitta nya sätt och former att göra viktig journalistik som berör blir en spännande resa att få göra tillsammans med både publiken och medarbetarna, säger Daniel Rundqvist.

Daniel Rundqvist har arbetat på Sveriges Radio sedan slutet av 80-talet. Han har provat på de flesta rollerna, såsom reporter, programledare och producent. I drygt tolv år var han dessutom Ekots man i Jönköping.

– Det känns som en fantastiskt rolig och hedrande uppgift att få vara med i SVT:s satsning på lokaljournalistik. Att redaktionen i Jönköping får ett utökat uppdrag kommer att innebära att den lokala bevakningen förstärks i länet. Det är viktigt och bra för demokratin, inte minst i en tid när så många medier tvingas dra ner, säger Daniel Rundqvist.

Även företagsledningen är nöjda med sin rekrytering.

– En erfaren publicist och trygg chef, med själ och hjärta i Jönköping. Daniel är precis rätt man att leda redaktionen i Jönköping när vi nu växlar upp vår lokala bevakning, säger Lena-Marie Nilsson, nyhetschef Väst.

SVT:s nya organisation

Från och med mars 2015 byter SVT Jönköpingsnytt namn till SVT Nyheter Jönköping och kommer då att sända åtta gånger per dag över Jönköpings län.

SVT nyheter genomgår just nu en omorganisation i syfte att komma närmare publiken och stärka Sverigebilden. Från mars 2015 utökar SVT sin lokala bevakning, då dagens elva program blir 21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.