Hattrick gav femte raka segern

Både Jönköping Södra och IFK Värnamo vann under måndagskvällen sina matcher i fotbollens Superettan. Jönköping Södras Daryl Smylie hade en stor kväll med sina tre mål.

Jönköping Södra tog emot Degerfors hemma och efter underläge med 0-1 i paus trillade målen in i andra halvlek. Tommy Thelin gjord 1-1 för Jönköping några minuter in på andra halvlek.

Degerfors tog dock ledningen på nytt, innan Daryl Smylie satte igång vad som skulle bli ett äkta hattrick. Han gjorde 2-2 i 66:e minuten, 3-2 i den 70:e och sedan 4-2 i den 81:a.

Jönköping har nu efter måndagskvällens matcher tre poäng upp till Hammarby och kvalplatsen till Allsvenskan. Hammarby har dock en match mindre spelad.

Även IFK Värnamo vann sin match, hemma mot Syrianska med 2-0 efter mål av Pär Cederqvist och Dzenis Kozica. Det innebära att IFK Värnamo nu säkrade sitt kontrakt och det är alltså klart att laget spelar kvar i Superettan även nästa år.