Högt tryck på postterminalen på Torsvik

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det extra hårt tryck på postterminalerna i landet inför julen då e-handeln förväntas öka med cirka 20 procent i år jämfört med i fjol. Så även på Torsvik i Jönköping.

På terminalen på Torsvik i Jönköping sorteras 100 000 paket på ett dygn.

– Vi har tagit in cirka 20 personer utifrån, sedan får den egna personalen jobba extra nu inför julen, säger Eva lotta Andersson terminalchef på Torsvik.

20 procents ökning från i fjol

Även i år förväntas e-handeln öka. Enligt en undersökning som HUI research gjort inför i år uppger drygt fyra av tio konsumenter att de ska e-handla julklappar i år till ett sammanlagt värde av 4,3 miljarder kronor.

– E-handeln förväntas öka med cirka 20 procent i år jämför med föregående år, säger Eva-Lotta Andersson.

För att alla paketen ska komma fram till julafton är logistiken på terminalen viktig. 

”Banden snurrar hela tiden”

– Det är jätteviktigt med logistiken, vi står och faller med den. Det händer saker hela tiden så det gäller verkligen att vi håller kolla på att banden snurrar hela tiden, säger Thomas Johansson produktionschef på Torsvik.

Kommer alla julklapparna fram till julafton?

– Ja, alla julklappar som skickas innan den 22:a december kommer fram, säger Eva lotta Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.